Tack Birgitta för dina många år i styrelsen

 

Birgitta Krantz har gått från klarhet till klarhet – medlem, suppleant, ledamot, bloggare, sekreterare, ordförande…

Nu har Birgitta blivit pensionär “på riktigt”, lämnat över ordförandeklubban och skall börja släktforska. Nåja, släktforskat har hon förhoppningsvis hunnit med lite även under tiden i Släktdatas styrelse.

Att ta över de funktioner som legat på Birgitta – ordförandeskap, medlemsansvar, kommunikatör, webmaster och samordnare – blir en stor utmaning för nya styrelsen. Anne axlade kassörsarbetet redan förra året och har kommit in i det, Eva – som sekreterare även om hon är “ersättare” – har fått kläm på driven och hur dokument skall placeras. Innan de hamnar i pärmen. Anders, Kaj och undertecknad får arbeta oss in i övriga uppgifter. Som väl är har vi Lisbeth Colliander som fortsätter med registerhanteringen (så att registren kan läggas ut för sökningar) och Claes och Mats-Olof  jobbar vidare med IT-sidan. Och Birgitta finns kvar i bakgrunden som en trygg och kunnig “mentor”.

Än en gång tack Birgitta! Och vem vet – kanske kommer det en lite blogg signerad Birgitta även framöver…

Er nye ordförande

Lisbet  Rodin

Sockenstämmoprotokoll kryddat med AI – dags för andra källor

Nästa digitala träff med Släktdata går av stapeln tisdagen den 23 april kl 19.00. Du som är medlem får en länk dagen innan.

Denna gång är det Aina Wallström som kommer att berätta om Sockenstämmoprotokoll – något som vi andra i varierande grad tagit till oss. Aina kryddar också detta med nya rön från AI-världen.

Välkommen!